Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Garantiefonds Gevelsystemen

In 1992 werd de Stichting Garantiefonds Gevelisolatie opgericht (SGG) om opdrachtgevers te overtuigen van de kwaliteit van het product gevelisolatie en ze financiële en bouwtechnische zekerheid te bieden.

De verzekerde garantie kan verstrekt worden op de volgende gevelsystemen:

  • Buitengevelisolatiesystemen met een KOMO-Attest die worden uitgevoerd door stukadoors met een KOMO-Procescertificaat voor het aanbrengen van die systemen
  • Gevelsystemen die aantoonbaar voldoen aan de daarvoor geldende kwaliteitseisen en die aangebracht worden door daarvoor ‘erkende montagebedrijven’

In 2004 zijn de belangrijkste systeemleveranciers toegetreden tot het Garantiefonds Gevelisolatie, waardoor op bijna alle werken de garantieregeling van het Garantiefonds Gevelisolatie wordt aangeboden. In 2009 is de naam van het Garantiefonds met oog op de toekomst vernieuwd naar Stichting Garantiefonds Gevelsystemen.

Doel

Het Garantiefonds koppelt de uitgebreide kwaliteitszorg aan de garantie. Mocht echter binnen de garantietermijn toch schade optreden, dan zorgt het Garantiefonds voor herstel van de schade of voor vervanging. De volledige aanneemsom ligt ten grondslag aan de dekking.