Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Vloertegels

Een vloer krijgt veel te voorduren: er wordt op gelopen met (werk)schoenen of hakken, stoelen schuiven erover en kinderen spelen erop. Daarnaast valt er nog weleens wat en wordt de vloer regelmatig schoongemaakt. Een tegelvloer is daarom een praktische keuze.

Met tegels heeft u tegenwoordig een ruime keuze in stijlen. Vloertegels zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en structuren. Als specializationShort in de regio Genemuiden helpen we u graag bij de keuze van de juiste vloertegels en het plaatsen van een tegelvloer die aan al uw wensen voldoet.

Moderne en strakke woonkamer met grijze vloertegels

De voordelen van vloertegels

Een tegelvloer heeft veel voordelen:

  • Tegels zijn hygiënisch
  • Ze nemen geen stof en geuren op
  • Tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en te reinigen
  • Goede tegels gaan een leven lang mee
  • Tegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming
  • Er is een ruim aanbod in tegels qua vorm, kleur en structuur

Verschil tussen wand- en vloertegels

Tegels zijn niet alleen toepasbaar op de vloer, maar ook op muren en wanden. Maar wat is het verschil tussen vloer- en wandtegels? Over het algemeen kan een vloertegel ook op de wand gebruikt worden. Maar een wandtegel kan in principe niet op de vloer.

Een wandtegel is meestal dunner en dus minder sterk. Als u over een wandtegel loopt, bestaat de kans dat de tegel beschadigd of zelfs breekt. Let bij tegels dus op de slijtweerstand. Deze slijtweerstand wordt aangegeven met een PEI-waarde. Voor een wandtegel volstaat een PEI-waarde van 1. Voor vloertegels moet u rekening houden met een PEI-waarde van 3 of hoger.

Tredzekerheid: voorkom uitglijden

De tredzekerheid, de mate waarin de tegel gladder wordt na verloop van tijd, is voor vloertegels een erg belangrijk criterium. U wilt natuurlijk voorkomen dat u uitglijdt over een gladde vloer. De tredzekerheid wordt op de verpakking van tegels aangegeven met een R-waarde. Het hoogste niveau (R13) wordt vooral gebruikt in de commerciële en publieke sector. Voor een badkamer is de groep R9 vaak al ruim voldoende.

Hoogglans of matte vloertegels

De toplaag van de tegels kan op twee manieren worden afgewerkt: hoogglans of mat. Een hoogglans tegel die vaak belopen wordt, slijt naar verloop van tijd. De hoogglans afwerking verdwijnt dan. Door regelmatig onderhoud kan dit voorkomen of verminderd worden. Een matte tegel vergt minder onderhoud.

Tegels zijn gemakkelijk te onderhouden

Tegels zijn eenvoudig te onderhouden. Door ze wekelijks schoon te maken blijven uw tegels lang mooi. Gebruik bij voorkeur een schoonmaakmiddel zonder zuren, zodat de tegels niet worden aangetast. Het is ook niet aan te raden om middelen met olie te gebruiken. Olie legt een laagje over de tegels, waardoor ze glad worden of kunnen verkleuren. Wij adviseren u graag over de het juiste onderhoud van uw tegels.

De juiste vloertegels: formaat en uitstraling

Er zijn enorm veel soorten vloertegels. Dat maakt een keuze niet gemakkelijk. Als u al een bepaalde stijl in uw interieur heeft (landelijk, mediterraan, klassiek of modern) kunt u hiermee een eerste selectie maken. Ook de kleur is belangrijk. Een moderne sfeer bereikt u met rustige kleuren zoals zwart, wit of grijs. Aardetinten zoals bruin en beige geven een warme uitstraling.

De volgende stap is het bepalen van het tegelformaat. Grote tegels met afmetingen van 30x90 cm of 75x75 cm zijn nu heel trendy. Het formaat kan zelfs oplopen tot meer dan 2x2 meter. Grote tegels hebben een ruimtelijk effect. En er zijn minder voegen, waardoor de ruimte een rustige uitstraling krijgt. Houd er wel rekening mee dat grote tegels meer snijverlies hebben en u dus meer tegels nodig heeft.