Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Vloer egaliseren

Een betonvloer heeft altijd oneffenheden en een houten vloer is niet altijd even vlak en stabiel. Voor een mooie, gladde en duurzame tegelvloer is het dus verstandig om te kijken of het nodig is de vloer vooraf te egaliseren. Als specializationShort in de regio Genemuiden helpen we u hier graag bij.

Geëgaliseerde strakke vloer in grote ruimte

Waarom een vloer egaliseren?

Een mooie, duurzame vloer begint bij het (opnieuw) egaliseren van de ondergrond. Een bouwvloer is niet 100% vlak. En als er oude vloerbekleding of tegels van de vloer worden verwijderd kunnen ook putten en andere oneffenheden ontstaan. Hoewel er niks mis is met de constructie van de vloer, is een beschadigde vloer geen goede basis voor een mooie vloerafwerking. Gelukkig kan een vloer weer prima glad worden gemaakt door hem te egaliseren.

Betonnen vloer egaliseren

Egaliseren van betonnen vloeren gebeurt met speciale egalisatiemortel of egaline. Egaline is een soort vloeicement waaraan kunststoffen zijn toegevoegd, zodat het mooi uitvloeit en glad opdroogt. Daarmee maken we een perfect afdichtende en gladde laag van enkele millimeters dik op het beton.

Uiteraard kan dat pas nadat we de grotere oneffenheden in het beton hebben gerepareerd en het beton goed hebben gereinigd. Zodra de egalinelaag is opgedroogd en uitgehard, hebben we een perfect gladde vloer waarop we zonder problemen een mooie tegelvloer of andere gladde vloerbekleding kunnen leggen.

Houten vloer egaliseren

Bij het egaliseren van een houten vloer zorgen we er eerst voor dat er zo min mogelijk speling in de vloer zit, door losse planken bijvoorbeeld goed vast te schroeven. Door een bewegende ondergrond kunnen de vloertegels scheuren of barsten. Daarom brengen we meestal eerst een extra laag stevig plaatmateriaal of speciale zwaluwstaartplaten op de houten vloer aan. Hierop brengen we een egale dekvloer en daarna de tegelvloer aan.

Specialistisch werk

Het egaliseren van een vloer is vakwerk. Het vraagt precisie, ervaring en geduld om een vloer van de beste ondergrond te voorzien, zodat de uiteindelijke tegelvloer volledig tot zijn recht komt. Een goede basis verlengt ook de levensuur van uw vloertegels, omdat een vlakke ondergrond voorkomt dat tegels breken, scheuren of los gaan zitten. De vloerenspecialisten van van der Weerd BV helpen u graag om van uw ruwe vloer een perfect geëgaliseerde vloer te maken.