Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Soorten wandtegels

Wandtegels zijn, net als vloertegels, in de basis te verdelen in keramische tegels, natuursteen en glastegels. Omdat wandtegels minder zwaar belast worden, zijn ze ook minder onderhevig aan slijtage of krassen. U kunt uw fantasie dus de vrije loop laten wat betreft materialen, kleuren en afwerkingen.

Als specializationShort in de regio Genemuiden helpen we u graag bij de keuze van de juiste wandtegels en het plaatsen van een tegelwand die aan al uw wensen voldoet. Hieronder volgt een greep uit het enorme scala aan mogelijkheden.

Steenlook vloer- en wandtegels

Soorten wandtegels: natuursteen

Natuursteen is een luxe natuurproduct. Er zijn vele soorten natuursteen in de meest uiteenlopende kleurschakeringen. Natuursteen is een prachtig, rijk materiaal: geen twee tegels zijn hetzelfde. Maar het is ook kwetsbaar. Houd er rekening mee dat er onderhoud nodig is om de tegels mooi te houden.

Soorten wandtegels: steenlook tegels

Een steenlook is een perfect alternatief voor echte natuurstenen tegels. Zo heeft u wel de voordelen, maar niet de nadelen. Keramieken tegels met steenlook hebben het prachtige uiterlijk van natuursteen, maar zijn niet poreus. Ze houden dus geen vuil vast, zijn slijtvast en niet onderhoudsgevoelig. Omdat ze minder dik zijn dan echt natuursteen, kunt u ze ook probleemloos op de wand gebruiken. Bij echt natuursteen is dat in de meeste gevallen niet mogelijk.

Soorten wandtegels: betonlook tegels

Trendy betonlook tegels zijn geïnspireerd op moderne industriële gebouwen. Vooral grote betonlook tegels met een smalle voeg geven deze strakke industriële uitstraling. Maar ook in een kleiner formaat zijn betonlook tegels prachtig, bijvoorbeeld in een kleinere ruimte of als contrast op het stucwerk in oudere gebouwen. Betonlook tegels zijn ook goed buiten te gebruiken. Zo creëert u een mooie overgang van buiten naar binnen.

Soorten wandtegels: metallic tegels

Met metalliclook tegels creëert u een indrukwekkende sfeer binnen of buiten uw huis. De tegels zijn gemaakt van puur keramisch materiaal en zijn 100% metaalvrij. Door de speciale bak- en glazuurtechnieken krijgt het geëmailleerde oppervlak een uniek metallic effect. Metalliclook tegels zijn er in diverse uitvoeringen: zo kunt u onder andere kiezen uit goud, koper en brons, maar ook aluminium, gietijzer of roestvrijstaal valt binnen het kleurenpalet.

Structuurtegels

Structuurtegels hebben een driedimensionaal oppervlak. Deze structuur trekt de aandacht, zeker als u het combineert met contrasterende gladde materialen. De onregelmatigheid van de tegels zorgt voor een fascinerend spel van licht en schaduw die elke kamer uniek maakt.

Glazen tegels

Glazen tegels zijn de laatste jaren enorm in. Omdat glazen tegels doorzichtig zijn, ontstaat een uniek driedimensionaal effect en hebben ze een onovertroffen diepe kleur. Met glazen tegels kunt u mooie accenten aanbrengen en grote glazen tegels hebben een mooie luxe uitstraling. Glazen tegels zijn bovendien bijzonder sterk en hygiënisch. Omdat ze geen vocht opnemen worden ze nauwelijks vuil en zijn ze erg makkelijk te reinigen.