Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Tegelwerk renoveren

Tegels gaan doorgaans lang mee. Toch kan het gebeuren dat een tegel kapot gaat, bijvoorbeeld omdat er iets op valt of tegenaan stoot. In dat geval kunnen wij de tegel(s) voor u herstellen of vervangen. Wij zijn als specializationShort vooral actief in Genemuiden en helpen u graag.

Tegellijm ondergrond tegels

Oorzaken van kapotte tegels

Tegels kunnen scheurtjes gaan vertonen doordat er hard iets op valt, er iets tegenaan stoot of door vocht of een werkende muur. We kunnen die beschadigingen herstellen of de tegel die kapot is vervangen.

Als tegels scheuren gaan vertonen, zonder dat er iets op is gevallen of tegenaan is gestoten, onderzoeken wij eerst graag met u wat de oorzaak kan zijn van die scheuren. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is een eventueel vochtprobleem op te lossen, voordat we onze herstelwerkzaamheden uitvoeren. Anders raakt uw herstelde muur of vloer na enige tijd weer beschadigd.

Tegels herstellen

Het voordeel van het herstellen van tegels is dat het snel klaar is. Met stopverf voor tegels kunnen we gaatjes of scheurtjes opvullen. Zeker als u geen extra tegels heeft kan dit een goede oplossing zijn. Het nadeel is wel dat de scheurtjes altijd wel een beetje zichtbaar blijven.

Tegels vervangen

Een andere oplossing is om de tegel die kapot is te vervangen. We verwijderen dan eerst voorzichtig de voeg, waarna we de tegel (wederom voorzichtig) loskloppen. We maken de ondergrond weer goed vlak en stofvrij, waarna we de nieuwe tegel plaatsen. We werken het mooi af met dezelfde voeg die gebruikt is voor de rest van de tegelvloer of –wand.

Het is belangrijk vervolgens even niet op de tegel te lopen of de tegel op een andere manier te belasten (vocht). Het herstelwerk moet eerst goed drogen. Maar uiteraard vertellen wij u dit ook als we bij u zijn.

Kosten van tegels herstellen of vervangen

De kosten voor het herstellen of vervangen van tegels variëren. Het is afhankelijk van het aantal tegels, de mate van beschadiging (bij herstel) en of u zelf vervangende tegels heeft (bij vervanging). Als u ons belt of als we een afspraak maken bespreken we dit met u en kunnen we een indicatie geven van de kosten.