Kontakt
van der Weerd BV
Balk 5
8281 NJ Genemuiden
Homepage:www.vanderweerdbouw.nl
Telefoon:+31 (0)620 17 49 53
Fax:

Tegels impregneren

Heeft u tegels van natuursteen, terracotta tegels of cementtegels? Dan is het verstandig deze te impregneren. Wij zijn als specializationShort actief in de omgeving van Genemuiden en helpen u hier graag bij.

Lichte natuurlijke wand- en vloertegels

Wanneer tegels impregneren?

Impregneren is belangrijk bij poreuze tegels, bijvoorbeeld tegels van natuursteen, terracotta of cementtegels. Door de tegels te impregneren wordt voorkomen dat vocht in de tegels trekt en vuil zich makkelijk aan de tegel hecht.

Het impregneren gebeurt niet direct na het leggen of plaatsen van de tegels, maar ongeveer vier weken daarna. Dan zijn de lijm en het voegmiddel droog en uitgehard. Na het impregneren blijven de tegels langer mooi en houdt u ze ook makkelijker schoon.

Hoe gaat het impregneren in zijn werk?

Voor het impregneren maken we de tegels eerst heel goed schoon en droog. Daarna brengen we het impregneermiddel aan. Soms is het nodig dit twee keer te doen. Bijvoorbeeld als de tegels veel belopen worden of de tegels het impregneermiddel snel opzuigen.

De tegels moeten na het impregneren drogen. U kunt dan dus niet op de vloer lopen en het is belangrijk dat de vloer droog en stofvrij blijft. Hoe lang de tegels moeten drogen is afhankelijk van het type tegel en de grootte van het oppervlak. Soms zijn de tegels na een halve dag goed droog, vaker duurt het wat langer. Maar uiteraard vertellen wij u dit ook als we bij u zijn.

Hoe vaak is impregneren nodig?

Na het impregneren zijn uw tegels in principe voor een langere tijd goed beschermd. Het is wel belangrijk dat u de tegels goed schoon houdt, want ook dat draagt bij aan de bescherming van uw tegels. Hoe u dit het beste kunt doen en of het nodig is om de tegels na een aantal jaar opnieuw te impregneren vertellen we u graag in een persoonlijk gesprek.

Kosten van tegels impregneren

De kosten voor het impregneren van tegels variëren. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van het oppervlak en of we één of twee lagen aanbrengen. Als u ons belt of als we een afspraak maken bespreken we dit met u en kunnen we u snel een indicatie geven van de kosten.